P R I Č E   O    M U Š I C A M A
   
  
   Istorija mušičarenja
   
   
Tekstovi

   Reke

   Mušičarska
   entomologija

   Znakovi na vodi

   Imitacije

   Mušičarske radionice

   Prodaja
 
   O nama
 
   Linkovi
 
   Home
 
 

Nakon više decenija pojedinačnog i zajedničkog ribolova veštačkim mušicama i stotina tekstova o toj problematici objavljenih u ribolovačkoj periodici na teritoriji bivše Jugoslavije, odlučili smo se za ovaj način obraćanja mušičarskoj publici kroz izbor od 44 priče koje prate razvoj tehnika vezivanja i korišćenja veštačkih mušica kao i naš pogled na stepen neophodnosti poznavanja i praktične primene svih tih podataka. Knjiga koja je pred vama osim što će pružiti relevantne podatke vezane za nastanak i razvoj, trudiće se da vas slikom i rečima uputi u izgled i postupke stvaranja malih impresionističkih skulptura koje su nas okupirale i vezale za ceo život.

Ovu knjigu možete posmatrati i kao sažimanje utisaka do kojih smo došli prateći saznanja onih koji su ove staze utirali davno pre nas, ali i kratkotrajnih lutanja ćorsokacima ribolovačkih i mušičarskih zabluda. Koliko je ribolov za nas bio iskonski zov, zadovoljstvo i sredstvo za smirivanje životnih bura, toliko smo u njemu i eksperimentisali, i podređivali bogat ulov izučavanju ponašanja riba i njihove hrane, kao i donošenju zaključaka koji su u mušičarenju presudni i od njegovih poklonika gotovo uvek stvaraju bolje i pažljivije ljude.

Od najstarije opisane veštačke mušice iz ere makedonskog i rimskog carstva, preko najpraktičnijih srednjevekovnih iskustva koja i danas koristimo bogato i sa pijetetom, do najmodernijih i izvanredno jednostavnih imitacija, knjiga "Priče o mušicama" vodi vas putevima pasije koja je, najpre i jedino, ribolov i nadmudrivanje sa prirodom.

                        

       

     

            Knjigu "Priče o mušicama" možete dobiti poručivši je na telefone:   (00381) 10 342 392 ; (00 381) 63 7211009, na e-mail: panicfly@yahoo.com ,  kupiti  u  knjižari   "Plavi krug", Majke Jevrosime 2, Beograd, tel.(99381) 11 3241 325,  ili kod g. Bojana Milojevića,  FSB Group D.O.O., Karpoševa 3, Banovo Brdo - 11030 Beograd, tel. (00381) 11/3572-303 i 063/386-214